En Hızlı Tarayıcı Hangisi? Bana Uygun Tarayıcıyı Nasıl Bulabilirim? 2022 Popüler Tarayıcılar!

Bir çok tarayıcı arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız öncelikle tam olarak nelere ihtiyacınız olduğunu ve nerelerde kullanacağınızı belirlemelisiniz. En önemlisi tarayıcı seçimi tamamen size ait olmalıdır, farklı kişilerin; "Kesinlikle X tarayıcısını kullanmalısın." gibi sözlerini dikkate almayın ve seçimlerinizde özgür olun.

İşletim Sistemi ve Çoklu Platform Desteği

Bir tarayıcı seçmeden önce ilk olarak hangi işletim sistemini kullandığınızı bilmelisiniz. Tarayıcı verileriniz arasında senkron sağlamak istiyorsanız seçeceğiniz tarayıcının kullandığınız cihazların işletim sistemini destekleyip desteklemediğini öğrenmelisiniz. Örneğin bilgisayarınız MAC OS işletim sistemine sahip ve Safari kullanıyorsunuz, ancak telefonunuz ve tabletiniz android bir cihaz. Bu nedenle android cihazınıza Safari kuramayacağınız gibi tarayıcı verileriniz arasında senkron sağlayamazsınız.

Veri Güvenliği ve Gizlilik

Teknolojinin hızla artmasıyla birlikte maalesef milyonlarca kullanıcı verileri de aynı hızla çalınmaya devam ediyor. Bu nedenle tarayıcıların da verilerimizi koruduğundan ve gizlediğinden emin olmalıyız.

Hız (En Hızlı Tarayıcı Hangisi?)

Tarayıcı seçerken cihazınızın donanımı da dikkate almalısınız. Örneğin cihazınızda işletim sistemini bile zor çalıştıracak seviyede RAM varsa RAM Canavarı Google Chrome kesinlikle seçenekleriniz arasında olmamalıdır. Peki en hızlı tarayıcıyı nasıl bulabilirim? dediğinizi duyar gibiyim. Bunun için öncesinde kullanmak istediğiniz tarayıcıları indirerek her tarayıcıda BaseMark Web sitesine giderek sadece Start butonuna basmanız ve arkanıza yaslanıp sonuçları beklemeniz yeterli olacaktır. Sonuçlarda en yüksek puanı alan tarayıcıyı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Örneğin kendi cihazımdaki test sonuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.
Bu test sonuçlarında açık ara farkla, cihazdımda en hızlı çalışan tarayıcı Brave. İhtiyaçlarımı karşılayacak 3 tarayıcı arasından en hızlısı ile yoluma devam etme kararı aldım.

2021'de En Popüler Tarayıcılar

2021 Yılında en çok kullanılan tarayıcılardan bazıları. (Sırasız Olarak);

Google Chrome

Desteklenen Platformlar; Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Microsoft Edge

Desteklenen Platformlar; Windows, macOS, Android, iOS, Linux (çok yakında)

Brave Browser

Desteklenen Platformlar; Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Opera Browser ve Opera GX

Desteklenen Platformlar; Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Mozilla Firefox

Desteklenen Platformlar; Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Yorum Yaz

Hey! Merhaba, yapıcı eleştirilere değerli yorumlarına ve fikirlerine ihtiyacımız var. Yorum yapmaktan çekinme.

Daha yeni Daha eski