Sızan Android 13 Ekran Görüntüleri Yeni Özellikleri Ortaya Çıkardı; İşte İlk Bakış!

Telefon üreticileri, Android 12 tabanlı dış görünümlerini uyumlu akıllı telefonlara sunmaya hazırlanırken, Google, bildirildiğine göre Tiramisu olarak adlandırılan, yakında çıkacak olan Android 13 işletim sisteminde ilerlemeler kaydediyor. Şimdi, XDA Developers tarafından alınan birden fazla ekran görüntüsü sayesinde Google'ın yakında çıkacak olan Android sürümüne ilk bakışımızı atmış bulunuyoruz.

Android 13 'Tiramisu' Özelliklerine İlk Bakış

Son raporunda, XDA'daki kişiler, erken bir Android 13 yapısına erişimi olan anonim bir kaynaktan alınan yeni nesil Android işletim sisteminin birkaç ekran görüntüsünü paylaştı. Google, katlanabilir cihazlar, tabletler ve Chromebook'lar için tasarlanan Android 12L'nin kararlı sürümünden sonra muhtemelen yaklaşmakta olan Android 13 işletim sistemini açıklayacak.

Android 13 ekran görüntüleri, muhtemelen işletim sistemine geçecek birkaç yeni özellik ve yazılımın kullanıcı arayüzü tasarımında bazı küçük değişiklikler gösteriyor. Aşağıda onlara bir göz atalım.

Uygulamaya Özel Dil Ayarı

İlk yeni özellikle başlayarak, Android 13'teki kullanıcıların cihazlarındaki kullanıcı arayüzü, menüler ve uygulamalar için evrensel bir dil ayarlamak yerine dili uygulama bazında ayarlamasına olanak tanıyacak.
Bu, çok dilli kullanıcılar için yararlı bir özellik olabilir, çünkü akıllı telefonları için evrensel bir dil ayarlayabilir ve ardından Dil ve Giriş ayarlarındaki Uygulama Dilleri bölümünden bireysel uygulamalar için farklı diller seçebilirler. Uygulama Dilleri menüsüne Android 13'teki Uygulama Bilgisi ekranından da erişilebilir.

Çalışma Zamanına Göre Özelleştirilebilir Bildirimler

Google, çeşitli uygulamalar tarafından spam bildirim sorununu çözmek için uygulama bildirimleri için yeni bir çalışma zamanı izin ayarı ekledi. Bu, XDA raporuna göre, Android 13'teki bildirimlerin, kullanıcıların bir uygulamanın cihaza bildirim göndermesine izin verip vermeyeceğine karar vermesini sağlayacak bir tercih özelliği haline gelebileceği anlamına geliyor.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Gmail uygulamasının Uygulama izinleri bölümünde yeni bir Bildirim seçeneğinin olduğunu görebilirsiniz. Bu özellik şu anda herhangi bir uygulamada çalışmıyor olsa da, uygulamaların sürekli bildirimler vermesini ve çoğu zaman kullanıcıların dikkatini dağıtmasını engellemede faydalı olabilir.

Android Kaynak Ekonomisi - The Android Resource Economy (TARE)

XDA raporuna göre, Google muhtemelen Android 13 ile Android Kaynak Ekonomisi (TARE) adlı yeni bir özellik sunacak. Bu özellik, uygulamalara "Android Kaynak Kredileri" adı verilen bir para birimi biçimini "ödüllendirecek". cihazın pili. Uygulamalar daha sonra bu kredileri farklı görevleri gerçekleştirmek için ödeme olarak kullanabilir. Bildirildiğine göre AlarmManager ve JobScheduler politikalarıyla çalışacak.
Google, bu özellikle akıllı telefonlar için enerji yönetimine odaklanmayı hedefliyor. Şu anda Android 13'te TARE hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ayrıca, XDA'ya göre bazı karmaşıklıklar içerebilir. Dolayısıyla, Google'ın söz konusu özelliğe biraz daha ışık tutmasını beklememiz gerekecek.

Kilit Ekranı Saat Düzenleri

Son olarak, Android 13 ekran görüntüleri, Google'ın Android 13'te kilit ekranı saati için iki satırlı düzeni kapatmak için yeni bir geçiş eklemeyi hedeflediğini ortaya koyuyor. Şirket, en son Android ile kilit ekranı saatine iki satırlı düzeni ekledi.
Lütfen bu haber hakkında bir tepki bırakın ⏬ (👍 😝 😍 😯 😡 😥)

Yorum Yaz

Hey! Merhaba, yapıcı eleştirilere değerli yorumlarına ve fikirlerine ihtiyacımız var. Yorum yapmaktan çekinme.

Daha yeni Daha eski